Ervaringscertificaat: Paspoort voor passend werk
Zet leer- en werkervaring zwart op wit
Toezicht voorkomt fraude
Toezicht ontdekt fraude

Certificering van toetslocaties

 Actueel in verband met COVID-19

coronaproof

De volgende toetslocaties zijn Coronaproof gecertificeerd. Zij voldoen aantoonbaar aan de RIVM-richtlijnen, zoals de anderhalvemeter-afstand en hygiëne-eisen:

Lamark: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Borne, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Zwolle

COEL Toetscentra: Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Breda, Diemen, Dordrecht (Drechtsteden), Eindhoven, Enschede, ’s Hertogenbosch, Hoogvliet, Leeuwarden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen, Schiedam (Rotterdam), Vlissingen, Zaandam, Zoetermeer, Zwolle

Om de afname van examens via computers - ook wel bekend als CBT-examens – te professionaliseren, maar zeker ook om een constante kwaliteit van de CBT examinering te borgen, is door de Stichting Examenkamer een norm voor CBT-toetslocaties ontwikkeld. Inmiddels is het mogelijk om het proces van de certificering van een toetslocatie op te starten. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in een zilver (drie sterren) en een goud (vier sterren) gecertificeerde toetslocatie.

 
Een gecertificeerde toetslocatie herkent u
aan een van deze schilden bij de ingang van de toetslocatie

Een gecertificeerde toetslocatie herkent u aan een van deze schilden bij de ingang van de toetslocatie

Centraal in de certificering staat de professionaliteit van de locatie en het ter plaatse gehanteerde examenafname proces. In het certificeringsonderzoek worden naast technische aspecten ook organisatorische en logistieke aspecten betrokken en op locatie in de praktijk vastgesteld. Belangrijk is verder dat het examenproces op een onafhankelijke wijze plaatsvindt. Dat is dan ook gedurende de audit onderwerp van onderzoek.

De certificering biedt zekerheid voor een deugdelijke examenafname.

Het verschil tussen een goud en zilver gecertificeerde toetslocatie zit naast technische faciliteiten, met name ook in het feit dat het afleggen van een examen voor een examenkandidaat in een goud-gecertificeerde toetslocatie “een beleving” is.

Om de professionaliteit van de medewerkers ter plaatse te borgen is een kwalificatie voor surveillanten ontwikkeld. De surveillanten worden door het exameninstituut Exapol onder toezicht van de Examenkamer geëxamineerd en bij een positief toetsresultaat gecertificeerd.

Heeft u interesse voor de certificering van toetslocaties, neem dan contact op met de Examenkamer.

De volgende toetslocaties zijn gecertificeerd:

logo/

Lamark toetslocatie Amsterdam – goud gecertificeerd 

logo

Lamark toetslocaties Utrecht– goud gecertificeerd

logo

Lamark toetslocaties Rotterdam– goud gecertificeerd 

logo


Lamark toetslocatie Arnhem – goud gecertificeerd

logo


Lamark toetslocaties Amersfoort– goud gecertificeerd

 EBVN logo


EBVN toetslocatie Rotterdam-Hoogvliet – goud gecertificeerd

VAMEX